Als je loopt, bukt of iets tilt maak je onbewust rare bewegingen. Als je geen juiste houding hebt aan houdt kun je er last van krijgen. Iedereen heeft een andere manier van bewegen en het is belangrijk om te weten hoe je bijvoorbeeld je rug recht moet houden. Als je een kantoorbaan hebt, zoals vele Nederlanders zit je heel lang achter de computer. Het is dan belangrijk dat je een goede stoel hebt en dat je recht zit. Als je de heletijd na voren gaat kun je klachten krijgen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van je nek, benen, schouders of een andere lichaamsdeel en dat wil je natuurlijk niet. Ook is het voor een werkgever niet goed als er geen goede stoelen zijn. De werknemer kan ziek worden, waardoor ze het werk niet meer kunnen uitvoeren. Ook moeten in sommige gevallen de werkgever de werknemers doorbetalen, terwijl ze ziek zijn.
Wat moet je doen als je houdingsklachten hebt?
Als je houdingsklachten hebt is het slim om naar een oefentherapeut te gaan. Samen met de oefentherapeut kijk je naar de oorzaken en wat je er tegen kunt doen. Een oefentherapeut weet precies hoe het lichaam werkt. Daardoor weet de therapeut ook welke oefeningen jullie moeten doen. Het kan zijn dat je door stress houdingsklachten hebt, maar ook door je werk. Samen met de oefentherapeut ga je proberen de pijn te verminderen. Dit is natuurlijk niet binnen een paar uurtjes opgelost. De oefentherapeuten hebben verschillende specialisaties, zo kunnen ze je helpen bij rugklachten, maar ook bij nek- hoofdpijn en schouderklachten.
Herstellen van klachten
Het herstellen van klachten kan een lang proces zijn, soms wel van maanden en daarom moet je wekelijks een afspraak maken. Doordat je elke week terugkomt zijn jij en de oefentherapeut op de hoogte van alle ontwikkelingen en kun je kijken welke oefeningen je nu mag doen. Het is belangrijk dat je thuis deze oefeningen ook doet, vaak krijg je bepaalde producten mee. Hiermee kun je beter trainen. De laatste jaren gaan mensen steeds sneller naar een oefentherapeut. Dit komt, omdat ze zien dat de oefeningen echt aanslaan en het is fijn als je pijn verminderd kan worden.
Bron: CesarDynamiek.nl