Ben je van plan om een traplift te kopen? Aangezien het geen dagelijkse aankoop is moet je aankoop wel direct goed zijn. Daarom lees je in dit artikel 4 tips bij het kiezen van een traplift.
1.) Woon je in een koop- of huurhuis?
Wellicht sta je er niet bij stil, maar als je een huurhuis hebt heb je toestemming van de huurdersvereniging nodig om een traphuis te kopen. Heb je een koophuis? Dan staat het je natuurlijk helemaal vrij om een (tweedehandse) traplift te kiezen.
2.) Welke traplift wil je eigenlijk?
Vervolgens is de keuze aan jou! Welke traplift heeft jouw voorkeur? Trapliften heb je voor een rechte en een gebogen trap. In veel gevallen is een op maat gemaakte trap vereist, maar dit kost al gauw duizenden euro’s.
Een traplift kopen is niet goedkoop. De prijzen variëren van enkele honderden euro’s tot zo’n 1500 euro. Kies daarom voor een tweedehandse traplift. Natuurlijk is de veiligheid het allerbelangrijkste en daarom moet je online goed vergelijken wat voor garanties de leverancier je geeft.
3.) Kom je in aanmerking voor subsidie?
Voor een aantal gevallen kom je in aanmerking voor subsidie. Bij een aantal gemeentes kan je vergoeding aanvragen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Of dat je in aanmerking komt voor subsidie is afhankelijk van welke gemeente je woont. Zo hebben sommige leveranciers al een contract afgesloten met een gemeente. Het is in deze situatie alsnog mogelijk om een (tweedehandse) traplift te komen, maar dit wordt vergoed vanuit het Persoons Gebonden Budget (PGB).
4.) De levering van je traplift
Tot slot: bekijk online hoe de service van de leverancier is geregeld. Wanneer hebben zij de traplift geleverd? En komt de leverancier wel eens langs voor onderhoudscheck? Allemaal zaken die meespelen in de keuze voor een geschikte traplift.